Undersøgelse: Kvinder usikre under forretningsrejser

Forretningsrejser kan føles mere usikre for kvinder end for mænd, siger ny undersøgelse. I den siger mere end én ud af 10 kvinder, at de har haft negative hændelser under en rejse.

Undersøgelsen, der er bestilt af World Travel Protection, har deltagelse af 2.000 forretningsrejsende fra Storbritannien, Australien, Canada og USA. Den viser blandt andet, at flere kvinder end mænd foretager forskellige sikkerhedsforanstaltninger under forretningsrejser, skriver Business Travel News.

Næsten hver tredje kvinde i undersøgelsen siger, at de ikke rejser alene eller går alene ud om aftenen på en forretningsrejse. 46 procent af de rejsende kvinder holder altid tæt kontakt med familie eller nære venner, også så nogen ved, hvor de rejsende er. For mænd er det samme tal 36 procent, oplyses det.

I undersøgelsen siger de deltagende kvinder, at mere end én ud af 10, 12 procent, har haft en ”negativ hændelse” – fra mindre tyverier til overfald under en forretningsrejse. Hvem femte mener, at deres arbejdsgiver kan gøre mere for at de skal føle sig sikre, for eksempel sørge for, at deres fly ikke ankommer til rejsemålet sent på aftenen.

Større risiko i lande med store forskelle mellem kønnene
I undersøgelsen står der også, at nogle rejsende, både mænd og kvinder, sågar sætter en stol foran døren på deres hotelværelse, for at gøre det sværere at trænge ind på værelset.

17 procent svarer, at de foretrækker at bestille room service så de ikke skal sidde og spise alene i hotellets restaurant. 21 procent foretrækker hoteller, der gør noget ekstra for kvinder der rejser alene og 19 procent oplyser, at de går med vielsesring, ægte eller falsk, for at undgå uønsket opmærksomhed.

Kate Fitzpatrick, europæisk direktør for World Travel Protection, siger:

”Risikoen for uønskede hændelser er større i lande med stor eller større forskel mellem kønnene. Det er derfor vigtigt, at kvindelige rejsende forstår kulturen i det land, de skal rejse til. Det kan være hvordan man klæder sig til hvordan man opfører sig, for eksempel at lade være med at drikke alkohol i det offentlige rum. Og i nogle lande og kulturer er det ikke dagligdag med kvinder i overordnede roller.”


Book Your Free Session Now

Fill in the form below to book a 30 min no-obligation consulting session.
I will reply within 24 hours.