Vi har vænnet os til en mere usikker og urolig verden og mange er blevet vaccineret og endda fået en booster. Børnene er kommet med i vaccinen og nu kan vi begynde at tænke på, hvor vi vil hen i 2022. I www.rejseviden.dk er du måske blevet inspireret af en destination som stedet at rejse til. Så kommer Omikron ind fra højre og ødelægger den gode stemning med nedlukkede lande og rejseforbud.

Tiden er kommet til at acceptere at uro, nye variationer af Covid19 virussen og at verden en gang for alle har ændret sig i forhold til tidligere. Derfor er usikkerheden steget og en af de investeringer vi nu anbefaler dig at gøre, er den tid du skal bruge til at undersøge, hvordan du er forsikret.

Ud over de gængse råd om at checke Covis19 situationen på en destination og hjemme tror jeg at den vigtigste del af rejseplanlægning er at afklare hvor man står, hvis uheldet er ude. Her kommer forsikring ind. Ud over det blå og gule sygesikringskort har langt de fleste en husstandsforsikring, der indeholder rejseforsikringer. Nogle har yderligere dækning via deres arbejdsplads sygeforsikring og nogle via deres kreditkort. Hvad du især skal være opmærksom på er at dækning kan variere meget alt efter den destination du ønsker at besøge.

Når du så skal finde ud af om hvad der skal dækkes, er her nogle tanker I skal gøre jer samt en række spørgsmål du kan bruge:
Først og fremmest hvorhen, hvem og hvor mange rejser sammen på rejsen. Alder er ikke ligegyldig og skal med. Køber i en pakkerejse hos en leverandør, der hører under rejsegarantifonden (mindst 2 dele skal købes sammen f.eks. fly og hotel eller billeleje) eller stykkes sammen fra internettet. Om alle er vaccineret eller har sygdomme generelt.

Inden afrejsen:
• Hvordan er I dækket hvis I selv ønsker at blive hjemme, uden der er sygdom eller nedlukninger?
• Hvis der er tale annulleringer pga. sygdom eller nedlukninger så hvad koster det så?
• Skal vi acceptere tilgodehaver-bevis eller have pengene tilbage?

Efter afrejse
Ud over at blive smittet af Coronavirus, kan der sagtens opstå andre forhold, der påvirker rejsen herunder forsinkelser, bagage (der ikke når frem), anden form for sygdom, tyveri eller uheld. Spørg jeres forsikringsselskab om dækning af disse områder.
Husk at:
I forbindelse med alvorlig Corona smitte kan der blive tale om hospitalsophold i minimum 10 dage
og skal der være en pårørende i nærheden (f.eks. Hvis det er et af børnene). Der kan opstå et krav om karantæne, tests (der koster penge) og ændring af fly, tog, ophold etc.

Derfor er spørgsmålene:
Når alle er vaccineret og har Coronapas:

• Hvordan er vi dækket hvis en af os bliver smittet alligevel?
• Hvad gør vi hvis en eller flere skal i karantæne og hvem betaler?
• Hvad med tabt arbejdsfortjeneste hvis en arbejdsdygtig person, der ikke er smittet, kommer i karantæne i f.eks. 1 uge?
• Hvordan står vi hvis flybilletter eller ophold ikke kan ændres eller der skal nye tider til og det bliver dyrere?
• Hvis rejsen bliver forkortet, kan vi så få en erstatningsrejse?
• Hospitalsophold er ofte meget dyrt og varierer fra land til land, så spørg ind til hvordan I er dækket.

Hvis en eller flere ikke er vaccineret:
Egentlig de samme spørgsmål. Vær opmærksom på det kan blive ganske dyrt at få de nødvendige tests undervejs.
PS HUSK AT NÅR DU HAR VALGT EN DESTINATION KAN DU UNDER “FLIGHT” FINDE OPDATERET CORONAVEJLEDNING OG DIT CO2 FODAFTRYK

Book Your Free Session Now

Fill in the form below to book a 30 min no-obligation consulting session.
I will reply within 24 hours.